Po páde v stene Kežmarského štítu si poranil členok horolezec z Ostravy

31.08.2008 Poprad

Vysoké Tatry 31. augusta (TASR) - Jeden z trojice horolezcov z Ostravy, ktorá dnes liezla v južnej stene Kežmarského štítu vo Vysokých Tatrách, si po páde poranil členok.
Posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) Air Transport Europe (ATE) z Popradu nemohla transportovať zraneného horolezca priamo zo steny do nemocnice kvôli oblačnosti v okolí štítu.
"Do Huncovského sedla preto dopravila dvoch záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS), ktorí vyliezli k zranenému a pomohli mu vystúpiť na štít. Oblaky, našťastie, nesiahali až na vrchol Kežmarského štítu, a tak mohol vrtuľník po druhom vzlete dopraviť zraneného horolezca do prapradskej nemocnice, " uviedol pre TASR hovorca LZZS ATE Pavol Svetoň.

Vysoké Tatry 31. augusta (TASR) - Na Téryho chate vo Vysokých Tatrách postihla dnes predpoludním srdcová slabosť 66-ročného českého turistu Josefa K. z Ostravy - Vítkovíc.
Posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE ho prepravila do popradskej nemocnice, informoval jej hovorca Pavol Svetoň.
 

Vyberte región